Resurse si informatii utile

Micromangementul este o crima. Nu va mai ucideti angajatii!

sursa – Entrepreneur

Micromanagement = un management caracterizat de control excesiv, de atentie maxima catre detalii, catre detaliile minore chiar.

Un articol despre efectele exercitarii unui stres in plus asupra angajatilor fara a fi neaparata nevoie, un altfel de leadership, orientat catre o directie total gresita, care nu face altceva decat sa ridice bariere intre lider si echipa sa, tensionand relatiile dintre acestia, si care reprezinta un real pericol pentru sanatatea fizica a celor implicati in acest fel de management.

Poate ca ar fi bine ca micromangerii sa incerce sa faca o analiza atenta, in care sa puna in balanta asa zisele avantaje ale acestui control excesiv cu cele pe care le-ar oferi, dimpotriva, o mai mare libertate oferita angajatilor.

Iata 5 moduri de a trata lucrurile in micromanagement, pentru a beneficia de un leadership sanatos, productiv, performant:

  • consultarea angajatilor in stabilirea obiectivelor
  • intretinerea conversatiilor care sa functioneze in ambele sensuri
  • renuntarea la obligativitatea prezentei la birou
  • acordarea recompenselor sa fie cat mai personala si personalizata
  • feedback-ul sa fie focusat pe rezultatele concrete

Micromanagementul poate fi extrem de tentant, mai ales pentru liderii incepatori. Cu cat angajatii vor avea mai putin control, cu atat sansele sa apara surprize neplacute ar trebui sa fie mai mici. In realitate, insa, micromanagementul este nociv pentru angajati si daunator productivitatii si performantei companiei. Sa nu uitati acest lucru inainte de a va implica exagerat de mult in controlul felului in care isi desfasoara activitatea cei din echipa ta.

Intreg articolul din Entrepreneur, aici.

(P)

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)

, , , , ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu