Resurse si informatii utile

sursa - Success
sursa – Success

Cu totii ne dorim sa avem succes profesional, iar motivele sunt evidente pentru fiecare dintre noi. Cu totii ne dorim sa urcam treapta cu treapta, sa ajungem in varf si sa ne afirmam profesional. Succesul insa depinde de foarte multi factori, plecand de la educatie, experienta, talent, cercul de cunostinte si ajungand chiar si la noroc.

La o privire atenta, am putea spune ca nu putem avea un control total asupra acestor lucruri, care de multe ori sunt influentate, mai mult sau mai putin, de factori externi. Putem insa avea control asupra catorva aspecte ale interiorului nostru, ale actiunilor noastre, astfel incat sa ne consolidam si sa potentam succesul nostru profesional.

Atitudinea, obiceiurile noastre, scopurile pe care ni le propunem, felul in care ne construim planurile si mediul in care lucram, intr-un cuvant, managementul personal, aspect abordat si in cadrul curs inteligenta emotionala, sunt extrem de importante si de multe ori pot face diferenta intre reusita si esec profesional.

Legat de atitudine, se vorbeste foarte mult despre atitudinea pozitiva si efectele ei. Intr-adevar, nu se poate ajunge sus doar gandind pozitiv si atat. Cand vorbim despre atitudinea pozitiva, ne referim la atitudinea pe care trebuie sa o adoptam in momentele grele, cheie, dificile. Atunci este necesar sa preluam controlul gandurilor, sa le potizionam pe „pozitiv”, pentru a putea activa capacitatea de a actiona la potential maxim in vederea rezolvarii situatiei negative in care ne aflam.

La fel de importante sunt obiceiurile noastre zilnice, care ne pot ajuta sau, dimpotriva, ne pot ingreuna munca. Obiceiurile noastre ne fac cine suntem, iar in timp, ele devin a doua noastra natura.  De aceea, este bine sa preluam controlul, sa rupem lantul unor obiceiuri proaste pe care le avem, si sa ne cream obiceiuri zilnice care sa ne ajute, oricat de grea ar fi aceasta transformare. Sta in puterea fiecaruia dintre noi.

Vorbind despre scopurile pe care ni le propunem, la fel, le putem avea sub control. Noi suntem cei care trebuie sa stim sa nu ne propunem scopuri nici prea inalte, pe care sa nu le putem ajunge, dar nici prea mici, care sa fie departe de potentialul nostru real. De asemenea, trebuie sa ne propunem scopuri pe termen lung, mediu si scopuri imediate in realizarea planurilor noastre. Tine de noi ca planurile pe care le facem, inclusiv strategiile pentru realizarea acestora, sa fie realiste si bine planificate in timp.

Un alt lucru pe care il putem controla si pe care il putem face destul de simplu, este acela de a ne asigura un mediu de lucru propice, in armonie cu dorinta noastra de succes. Intr-un mediu de lucru curat, ordonat, linistit, inconjurat de oameni care te motiveaza, vei avansa mult mai usor pe calea ta spre succes.

Asadar, cu o viziune puternica in minte, cu o atitudine corecta si intr-un mediu favorabil, care sa ne ajute sa ne ridicam deasupra oricaror obstacole, n-ar trebui sa ne opreasca nimic sa ne realizam scopurile si sa obtinem succesul profesional.

Intreg articolul lui Larry Alton din Success, aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.