Resurse si informatii utile

sursa Getty images
sursa Getty images

Obisnuim, cei mai multi dintre noi, sa ne bem cafeaua la prima ora a diminetii. Se pare insa ca, din perspectiva eficientei cafelei asupra productivitatii zilnice si a utilizarii la maximum a skills-urilor noastre, ultimile studii stiintifice vin sa ne contrazica acest obicei.

Nu, corpul nostru nu are nevoie de cafea dimineata devreme, intrucat el incepe sa pompeze cortizol chiar din momentul in care ne trezim. A bea cafea la prima ora esta ca si cand ai turna gaz pe foc. Te aprinzi si stralucesti instantaneu, insa arzi toate rezervele la fel de repede.

Ca si stimulent, cafeaua ne poate pacali foarte usor, efectele ei fiind dintre cele mai diferite: ne putem entuziasma in fata unor idei foarte proaste, putem fi prea duri in exprimarea opiniilor noastre, ne putem nelinisti fara motiv, se pot activa efectele inverse ale skills-urilor noastre.

Exista insa si o parte pozitiva? Da, cafeaua de la ora 11.00, care poate reprezenta, pe langa un plus de energie necesar, o pauza perfecta, in care putem medita la ceea ce deja am facut si la ce ne-a mai ramas de facut pana la sfarsitul zilei.

Mai multe despre acest suibiect puteti gasi pe pagina Inc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.