Resurse si informatii utile

sursa - Entrepreneur
sursa – Entrepreneur

„Sa fii un lider nu este o calitate pe care sa o poti simula, oamenii simt de departe un lider real asa cum simt si un lider fals.”

Un lider real este cel care, in timp ce te conduce, te si invata. Acest lucru necesita un efort considerabil si un mare consum de energie, lucru pe care un lider il face cu acei subordonati care merita, care dovedesc potential, care demonstreaza ca doresc sa se schimbe, sa evolueze.

Foarte multi participanti la cursuri leadership ne pun problema atitudinii liderilor lor, in sensul ca de foarte multe ori se simt presati sau chiar hartuiti de acestia.

Desi suna paradoxal, acest lucru ar trebui sa ii bucure pe angajati. Sa ai un sef care te impinge de la spate, care te preseaza, chiar la limita hartuirii, in sensul bun al cuvantului, nu trebuie sa te ingrijoreze, ci, dimpotriva, ar trebui sa te bucure. Acesta este un semn ca sefului tau ii pasa de tine, ca isi doreste pentru tine sa progresezi. Semnul de intrebare ar trebui sa apara atunci cand acesta se opreste; s-ar putea sa fi renuntat la tine.

Iata 5 lucruri pe care un adevarat lider, caruia ii pasa de tine, le face si pe care tu i le-ai putea lua in nume de rau:

  • iti va cere excelenta
  • te va impinge peste limita
  • iti va spune intotdeauna adevarul
  • va fi dur si va ridica tonul la tine
  • te va lauda doar cand o vei merita cu adevarat

Data viitoare cand seful tau te preseaza foarte tare iar tu nu intelegi de ce, adu-ti aminte doar atat: s-ar putea ca el sa incerce sa te faca sa ajungi acolo unde nu credeai ca este posibil.

Fiecare dintre situatii este detaliata de Bobby Campbell in Entrepreneur, aici.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.