Resurse si informatii utile

sursa - Ziarul Financiar
Nawaf Salameh sursa – Ziarul Financiar

Il citam pe Nawaf Salameh,  presedinte şi CEO al Distile­riilor Alexan­drion, cel mai mare producator local de bauturi spirtoase, care afirma, in cadrul emisiunii de business ZF Live, urmatoarele: Cautam de un an 20 de mana­geri si nu găsim. Nici macar un direc­tor de vanzari de exemplu nu gasim. Pen­tru posturile acestea, oferim 1.000-2.000 euro salariu de bază. Nu mai avem oameni calificati în Ro­mania.

Se considera ca Romania trece printr-o criza de angajati calificati, specialisti, ingineri sau manageri, iar solutia companiilor pentru a contracara lipsa fortei de mun­­ca specializate este aceea de a ca­u­­ta oameni în strainatate care sa ocupe posturile vacante. Este si parerea lui Ilias Pliatsikas, managerul care conduce produca­torul de lactate Olympus, dar si a lui Re­mus Crsciun, directorul general al produ­catorului de ambalaje Eco­pack.

Nu intentionam sa contrazicem experientele sau sa minimalizam eforturile in a gasi specialistii sau managerii potriviti, insa putem afirma cu certitudine ca preocuparea pentru instruire, pentru performanta exista. Dovada este cererea in continua crestere a managerilor HR de a investi in toate variantele de cursuri, in functie de specificul fiecarei societati, pornind de la cursuri vanzari, pana la cursuri de time management, customer care sau chiar cursuri leadership, pentru a ridica nivelul de cunoastere si calificare a personalului angajat.

Intreg articolul din Ziarul Financiar, aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.