Resurse si informatii utile

sursa - Ziarul Financiar
Nawaf Salameh sursa – Ziarul Financiar

Il citam pe Nawaf Salameh,  presedinte şi CEO al Distile­riilor Alexan­drion, cel mai mare producator local de bauturi spirtoase, care afirma, in cadrul emisiunii de business ZF Live, urmatoarele: Cautam de un an 20 de mana­geri si nu găsim. Nici macar un direc­tor de vanzari de exemplu nu gasim. Pen­tru posturile acestea, oferim 1.000-2.000 euro salariu de bază. Nu mai avem oameni calificati în Ro­mania.

Se considera ca Romania trece printr-o criza de angajati calificati, specialisti, ingineri sau manageri, iar solutia companiilor pentru a contracara lipsa fortei de mun­­ca specializate este aceea de a ca­u­­ta oameni în strainatate care sa ocupe posturile vacante. Este si parerea lui Ilias Pliatsikas, managerul care conduce produca­torul de lactate Olympus, dar si a lui Re­mus Crsciun, directorul general al produ­catorului de ambalaje Eco­pack.

Nu intentionam sa contrazicem experientele sau sa minimalizam eforturile in a gasi specialistii sau managerii potriviti, insa putem afirma cu certitudine ca preocuparea pentru instruire, pentru performanta exista. Dovada este cererea in continua crestere a managerilor HR de a investi in toate variantele de cursuri, in functie de specificul fiecarei societati, pornind de la cursuri vanzari, pana la cursuri de time management, customer care sau chiar cursuri leadership, pentru a ridica nivelul de cunoastere si calificare a personalului angajat.

Intreg articolul din Ziarul Financiar, aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu