Resurse si informatii utile

sursa - Ziarul Financiar
Martin Winterkorn, fostul CEO al Volks­wagen, inspectând o maşină Honda sursa – Ziarul Financiar

Multi manageri romani ne „cearta” pentru stilul de management motivational promovat in cursuri leadership. De cele mai multe ori, spun ei, oamenii performeaza doar sub presiune. Iata ca presiunea si managementul autocrat nu da rezultate nici la case mai mari.

Se pare ca presiunile puse pe managerii de la Volks­wagen de catre fostul CEO al Volskwagen, Martin Winterkorn, au fost exagerate, ceea ce ar putea explica oarecum derapajul construc­to­rului auto german.

Cinci fosti executivi ai VW intervievati de Reuters si observatori din industrie spun despre stilul de management al lui Winterkorn ca era unul extrem de autoritar, in care se cultiva frica si distanta, in care discutiile cu superiorii pentru gasirea celei mai bune optiuni erau practic imposibile.

Este adevarat, sub Winterkorn, grupul aproape că şi-a dublat vânzările anuale globale, implicit şi veniturile. În prima jumătate a acestui an, VW a vândut, în sfârşit, mai multe maşini decât principalul său rival, Toyota, din Japonia, insa aceasta tinta pe care a impus-o a fost scuza unei uriase presiuni aplicate in mod special pe sectorul vanzari.

Parerile despre Martin Winterkorn sunt in continuare impartite. Un lucru ramane insa cert:  managementul practicat de acesta l-a clatinat pe uriasul Volskwagen din temelii.

Mai multe detalii puteti citi in articolul din Ziarul Financiar, aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.