Resurse si informatii utile

4 Modalitati eficiente prin care liderii previn sau rezolva problemele

sursa – Entrepreneur

Karl Popper, unul dintre cei mai influenti filozofi ai stiintei pe care i-a dat secolul 20,  declara cu elocventa: „Intreaga viata este despre a rezolva probleme.” Exista foarte multi sustinatori ai ideii conform careia cei mai buni lideri sunt aceia care sunt cei mai buni in a rezolva probleme; rezolvarea problemelor este de fapt esenta, motivul pentru care exista liderii.

Rezolvarea este importanta, dar, ca si lideri, scopul principal este acela de a preveni aparitia problemelor, de a le anticipa cumva, de a incerca rezolvari inainte ca circumstantele sa constranga la solutii nesatisfacatoare. Pentru aceasta este nevoie de curaj, de rabdarea de a face un pas inapoi si a avea o viziune de ansamblu asupra problemei, de a privi lucrurile circular, de jur imprejur, sub si peste problema in sine. Liderii carora le lipseste intelepciunea abordeaza problemele linear, luand in considerare doar ceea ce le apare in mod evident in fata.

Iata 4 modalidati eficiente de a rezolva problemele care apar, atunci cand esti lider:

  • comunica transparent cu toti cei implicati, asculta-le punctul de vedere, departe de judecati si repercusiuni, promoveaza onestitatea si feedback-ul direct, clar; nu presupune ca oamenilor le este confortabil sa-ti impartaseasca ceea ce cred cu adevarat pentru ca, din pacate, cei implicati de foarte multe ori nu reusesc acest lucru fie din teama de a nu-si pierde locul de munca fie din aceea de a nu face rau si a expune alti colegi
  • dizolva „constructiile”, organizatiile mari in care oamenii sunt considerati un cost si nu o investitie; astfel ii vei putea implica pe fiecare dintre ei in rezolvarea problemelor
  • gaseste partea buna a diferendelor, a neintelegerilor, in diversitatea lor si sparge tiparele; iesi din zona de confort si abordeaza problemele din perspective noi
  • conecteaza si interconecteaza totul: oamenii potriviti, resursele, bugetul, experientele anterioare, pentru a reusi sa creezi solutii noi, planuri de actiune realistice si realizabile, oportunitati.

De retinut: a reusi sa rezolvi problemele care apar reprezinta cel mai bun motor de dezvoltare si aparitie al oportunitatilor. De aceea se spune ca esecurile servesc ca lectii, poate cele mai mari lectii, in viata si business.

Fii liderul echipei tale care demonstreaza maturitate, care actioneaza curajos si cu responsabilitate.

Intreg articolul din Entrepreneur, aici.

(P)

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)

,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.