Resurse si informatii utile

Regula „No.1” pentru a-ti duce sarcinile la indeplinire

sursa - Entrepreneur
sursa – Entrepreneur

Provocarea vremurilor pe care le traim este uriasa. Ce sa facem cu timpul nostru? Ce sa facem mai intai? De fiecare data cand ne uitam la telefon gasim o multime de notificari, alerte, mesaje, s.a.m.d. Toate par a fi urgente. Oricare dintre ele poate fi foarte important. Prin urmare, ne pierdem zile, saptamani, luni intregi aproximand toate aceste cereri, fara a le prioritiza in vreun fel. Exact ca atunci cand mergem la cumparaturi. Avem o lista, aruncam cumparaturile in cos, le bifam pe lista si speram ca nu am uitat nimic.

Cum sa determinam pe ce sa ne cheltuim timpul? Exista un time design? Sa bifam pe o lista este suficient? Zilele noastre sunt doar o colectie de sarcini de indeplinit? Chiar absolut toate lucrurile de pe „tava” sunt importante?

In momentul cand intelegi conceptul de time design, totul devine mult mai simplu. Foarte multi antreprenori confunda „miscarea” cu progresul, actionanad asupra unor lucruri care nu misca acul. Fac lucruri doar pentru a se simti ei inisisi productivi si impliniti.

Exemple sunt multiple. Toti avem liste lungi cu sarcini de indeplinit. Care este regula „No. 1” pentru a ti le indeplini?

Ia lista si injumatateste-o! Lasa doar sarcinile cu adevarat importante, cele grele, cele incomode, in mod special pe cele generatoare de profituri.

Hai sa ne gandim la un lucru: indiferent daca indeplinesti intr-o zi 3 sarcini dintr-o lista de 7, sau 3 sarcini dintr-o lista de 3, rezultatul este acelasi. Tu ai indeplinit intr-o zi acelasi numar de sarcini, si anume, 3. Insa prima lista te lasa cu un sentiment de dezamagire si insatisfactie, in timp ce ce-a de-a doua te face sa te simti increzator si bucuros pentru ceea ce ai realizat in acea zi.

De fapt, castigi mai mult, facand mai putin. Ce schimbare de perspectiva, nu-i asa?

Intreg articolul din Entrepreneur, aici.

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:

[vc_contacts phone=”+40749052052″ email=”contact@centype.ro”]

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.

| Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills) |

,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.