Resurse si informatii utile

Cel mai periculos cuvant din patru litere in B2B

sursa - Entrepreneur
sursa – Entrepreneur

Despre cuvantul „cu litera b”- bine. Un termen universal, incarcat de fapt de insatisfactie.

Dupa mai mult de un deceniu de cercetari si analize ale relatiilor B2B, Tom Cates, ne asigura ca „bine” este cel mai periculos cuvant format din 4 litere atunci cand ne referim la B2B. Acesta indica indiferenta, complezenta si uneori, chiar dezertarea clientului. Cu alte cuvinte, bine nu prea inseamna cu adevarat bine.

In ciuda fatadei, in spatele cuvantului „bine” salasuieste o lume de asteptari nerealizate si dezamagiri. Adevarul este ca „bine” se traduce de fapt cu „Nu, nu am o problema cu tine, insa relatia aceasta s-a consumat si nu mai vreau sa investesc timp pentru a incerca sa o salvez. La prima oportunitate, o incheiem.”

Un studiu al LinkedIn explica despre faptul ca marea majoritate a cumparatorilor apreciaza relatia lor cu vanzatorii ca fiind ori foarte buna (28%) ori buna (56%). Din pacatul si cuvantul „buna” ca si descriere a relatiei vanzator – Client, in special in cazul B2B, este la fel de inselator ca si „bine”.

Cum se poate depasi momentul in care auzi acest cuvant de la Clientul tau? Construind o relatie B2B sanatoasa, intre fiinte umane. Nu complicati o relatie B2B mai mult decat trebuie. Nu este nevoie de un nou program de loializare, sau de o campanie media agresiva sau chiar de cele mai mici preturi pentru cea mai mare valoare. Secretul este sa fii o persoana onesta, atenta, un bun ascultator, cu consistenta, sincer in vorbe si fapte.

Este timpul ca in B2B sa nu se mai ignore sintagma „Totul e bine”, ci sa se ia atitudine. In B2B va trebui sa se gandeasca si sa apara o metoda de a transforma tranzactiile produs – pret, in interactiuni umane veritabile.

Intreg articolul din Entrepreneur, aici.

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:

[vc_contacts phone=”+40749052052″ email=”contact@centype.ro”]

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.

| Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills) |

,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu