Resurse si informatii utile

Despre succes, autodezvoltare si vanzari cu Dragosh Stancu

feee5153-ef57-4e8a-b452-986b01da972cDragosh Stancu este antreprenor si  trainer recunoscut pe piata de servicii in resurse umane din Europa Centrala si de Est. Know how-ul sau este extins atat in zona umana cat si in zona de procese si sisteme a performantei organizationale.

In urma solicitarii noastre, a avut amabilitatea sa raspunda la o serie de intrebari despre performanta in Business si in viata personala

1.Buna, Dragosh! A trecut deja 1 luna din acest an. Lucrurile au pornit in directia dorita de tine?

2016 este un an special, atat pentru mine cat si pentru organizatia pe care o conduc. Profesional, am inregistrat cei mai buni doi ani din 2008 incoace si am reusit sa readucem Organizatia si brandurile pe care le reprezentam in top; doi ani de munca intensa si succese meritate. In 2016 trecem intr-o dimensiune noua, deschidem minim doua centre regionale francizate si lansam o noua identitate pentru Premium Class. Personal vreau sa ma reintorc la sport, am avut o pauza de cinci ani care se vede si se simte

2. Crezi in autodezvoltare?

O structura simpla, clara si usor de monitorizat, poate deveni cea mai puternica unealta din viata unei persoane.

Eu sunt un self made man clasic. Lucrez de la 17 ani si am pierdut numarul joburilor si organzatiilor in care am lucrat. Am invatat un lucru in tot acest rastimp: nu exista status quo, exista probabil un echilibru de moment, dar care nu se poate conserva pe perioade de timp lungi, asta te obliga sa te transformi continuu, daca stai pe loc devii mai slab, mai expus. Dar tot in perioada asta am invatat ca exista un quo vadis – un drum pe care ti-l poti alege si pe care il poti ajusta, pentru a fi mereu mai bun, pentru a evolua. Am si o gena de “perpetuu nemultumit” pe care am reusit sa o educ si care imi da suficienta energie se obtin ce vreau. Dorinta de autodezvoltare sta la baza unei vieti mai bune. Daca este si pusa intr-o structura simpla, clara si usor de monitorizat, poate deveni cea mai puternica unealta din viata unei persoane.

3. In ultima vreme piata de training este etichetata ca fiind plina de clisee si oameni fara valoare. Ce ne poti spune despre asta?

Clientii au nevoie de Performanta (punct).

Trainigurile sunt bazate pe niste clisee, conteaza foarte mult ce poti pune, ca trainer, langa si intre clisee: exercitiile, studiile de caz, energia si experientele persoanele si metoda de livrare a trainingurilor, toate imbinate in asa fel incat sa ii ofere participantului modele practice cat mai aplicabile si dorinta de a le incerca. Cliseele se completeaza cu aplicabilitatea – degeaba esti ‘super meserias’ daca nu imi poti explica in niste modele simple cum sa ajung la performanta, la fel cum, degeaba esti toba de teorie daca la prima intrebare aplicata ai nevoie de 30 de minute si 5000 de cuvinte ca sa imi raspunzi. Cu trainerii e mai complicat, sunt convins ca marea majoritate sunt bine intentionati si isi doresc sa faca lucruri speciale sau inovative. Dar Clientii nu au nevoie de lucruri speciale, au nevoie de Performanta (punct). In training linia care separa Performanta de Ridicol este atat de fina!

4. Esti recunoscut ca un trainer energic, care pune pasiune in fiecare secunda de curs. Iti place ce faci sau este un exercitiu bine pus la punct?

Pasiunea iti aduce oamenii aproape, exercitiul te ajuta sa ii transformi.

La inceput livram pasiune cu cafea. Acum m-am mai rafinat un pic si beau si mai putina cafea. Am primit niste lectii importante in momente dificile in cariera de trainer. Tu esti singurul activ 100% pe parcursul unei zile, e ca un maraton, participantii se mai pot plasa in alt univers, mai pot scrie un mesaj, chiar pot iesi la aer daca simt nevoia, tu, ca trainer, nu. Trebuie sa stii sa te protejezi, sa iti dozezi si sa iti pastrezi energia pana cand ultimul participant a iesit din sala, pe urma ai voie sa fii obosit sau iesit din forma; am vazut traineri care vomitau sau chiar au lesinat dupa o zi intensa de curs. Trebuie sa le poti combina, pasiunea iti aduce oamenii aproape, exercitiul te ajuta sa ii transformi.

5. Este vreun moment in care un participant la un curs ti-a multumit intr-o maniera mai speciala si de care iti amintesti cu placere?

Iti gasesti mai usor un job decat o familie!

Nu as fi rezistat atatia ani fara asta, sunt combustibilul vietii mele de trainer. Si mai cred ca fiecare trainer in parte se pregateste in secret pentru momentele astea. M-a impresionat unul de curand si vreau sa ti-o impartasesc: un participant mi-a lasat un mesaj pe Facebook in care mi-a zis: “Dragosh, multumesc pentru trainingul de azi! Ai dreptate, iti gasesti mai usor un job decat o familie!”

6. Unde te situezi acum pe piata de training-uri si dezvoltare personala?

Pe piata muncii din Romania 80% din organizatii sunt autocrate.

Eu sunt recunoscut ca o optiune foarte buna in cursuri vanzari, am cateva avantaje in sensul asta: inteleg foarte bine procesul de vanzare si, in paralel, procesul decizional, atat in B2B cat si in B2C; lucrul asta imi da posibiltatea sa ma raportez la orice situatie expusa la curs si sa construiesc modele simple si intuitive, usor de aplicat, alaturi de participanti. Organizatia simte mai repede transformarile, “vede” rezultate concrete.

De cativa ani predau si Management motivational – este o forma relativ noua, o combinatie intre Leadership, Inteligenta emotionala si Operational – este un concept care intra mai greu pe piata muncii din Romania, unde 80% din organizatii sunt autocrate, dar, pe o piata de munca influentata din ce in ce mai mult de Millenials si de tendinta de externalizare va avea un viitor sigur.

Multumim frumos! Iti dorim mult success in continuare.

Si eu va multumesc si va urez un 2016 prosper.

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:

[vc_contacts phone=”+40749052052″ email=”contact@centype.ro”]

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.

| Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills) |

, , , , , , ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.