Resurse si informatii utile

5 Pasi pentru consolidarea puterii echipei tale de vanzari

Intelepciunea conventionala a sustinut mult timp faptul ca oamenii de vanzari care au cel mai mare succes se nasc pur si simplu cu acest talent si nu devin performanti in timp. Cu toate acestea, cercetari recente arata ca nu exista o gena a „omului de vanzari„. Dimpotriva, s-a demonstrat ca pentru a avea succes in vanzari, este nevoie de un mix potrivit de unelte, cursuri, strategii, constiinta de sine, combinat cu o gama larga de trasaturi de personalitate.

Sa angajezi si sa formezi o echipa de vanzari poate fi comparat de multe ori cu un pariu. Pentru antreprenorii aflati la inceput de drum riscurile unei astfel de actiuni sunt mult amplificate, pentru ca si o singura „angajare” poate face diferenta intre reusita si esec. Ce este important? Echilibrul. Echilibrul intre reprezentantii cu experienta si cei cu mai putina, dar cu o mare dorinta de a invata, de a evolua. Cei cu experienta costa mai mult si poate momentul nu este unul potrivit pentru companie de a plasa un astfel de pariu. De aceea, este esential sa creionezi o strategie in alcatuirea echipei de vanzari, detaliind felul in care ii vezi cresterea si dezvoltarea in timp.

Bine ar fi ca, in loc sa stabilesti o structura rigida pe care oamenii tai de vanzari sa o urmeze, sa te concentrezi pe construirea unui mediu in care fiecare individ sa poata sa-si optimizeze puterile. Investeste in unelte care sa-i ajute pe oamenii tai sa-si recunoasca atributele pe care le poseda. Investeste in cele mai bune practici care sa-i ajute sa-si valorifice propriile puteri pentru a-si atinga telurile.

Optimizeaza puterea echipei tale de vanzari inca de la inceput si urmeaza urmatorii pasi pentru a-i consolida puterea:

  • rasplateste-i pe cei care prospecteaza – prospectarea este cruciala pentru a mentine pipeline-ul plin de prospecti calificati
  • nu considera ca suficient un singur curs de vanzari – abilitatile de vanzari se dezvolta in ani de training-uri si cursuri
  • asigura-te ca individualitatile joaca si trag pentru echipa – iar aici nu sunt necesare explicatii suplimentare
  • priveste inainte si fii preocupat de urmatoarea vanzare
  • analizeaza intreg procesul – nu face greseala sa te uiti doar la cifre

Intr-un cuvant, cheia succesului este mix-ul perfect intre puterea echipei si strategia ta.

Intreg articolul din Entrepreneur, aici.

(P)

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)

, , ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.