Resurse si informatii utile

Aceasta este abilitatea Nr. 1 pe care trebuie sa ti-o dezvolti

sursa – Inc.Com

Este incurajator faptul ca tot mai multi tineri, si nu numai, sunt foarte interesati de dezvoltarea abilitatilor personale. Cererea de cursuri abilitati individuale este in crestere, ceea ce dovedeste faptul ca se constientizeaza din ce in ce mai mult nevoia de exact, de corect, de perfect in executie, indiferent de domeniul de activitate. Iar cei care inteleg mai repede ca un proces de invatare continua impreuna cu dezvoltarea unor abilitati fac diferenta dintre cei care avanseaza si cei care raman pe loc, vor avea numai de castigat.

Care este abilitatea Nr.1 pe care ar trebui sa ti-o dezvolti? Aceea de a deveni un bun, un eficient, comunicator. Tine minte ca robotii, cu aluzie directa la automatismele considerate deseori importante, nu pot analiza contexte, nuante, situatii, la fel cum o poate face o fiinta umana.

Indiferent de domeniul in care activezi, comunicarea reprezinta o constanta. Fie ca este vorba despre colegii de echipa, de parteneri, de Clienti, trebuie sa comunici. Esti atat de bun pe cat ai putea sa fii cand vine vorba despre comunicare? Daca nu, s-ar putea sa pierzi reale oportunitati de a-ti vinde ideile, produsele, de a castiga credibilitate si respect, de a evita pierderi de timp si confuzii.

Imbunatateste-ti comunicarea scrisa! Ai trimis vreodata cuiva un email la care asteptai un simplu raspuns, dar care in final a ridicat mai multe intrebari decat raspunsuri? Nu toate mesajele trebuie sa fie frumoase ca un sonet al lui Shakespeare, dar cu siguranta ca trebuie sa fie foarte clare si complete. Nu uita sa le mai citesti o data inainte de a le trimite. Atentie si la greselile de scriere sau cele gramaticale. Chiar conteaza.

Imbunatateste-ti comunicarea verbala! Poate ca nu apari neaparat pe o scena, in fata unei audiente numeroase, insa cu siguranta poti beneficia de avantajele pe care ti le pot oferi cateva reguli de baza ale discursului public. Aplica-le in orice intalnire, nu numai in cele considerate importante. Daca nu poti sa-ti articulezi cu convingere punctul de vedere, nu vei castiga niciodata prea multi aliati.

Acorda atentie tonului cu care vorbesti! Adapteaza-l audientei, mesajului pe care vrei sa-l transmiti, contextului in sine. Un ton prea rigid, pe care te straduiesti sa-l faci sa sune bine poate fi considerat cu usurinta unul neautentic.

Nu fi soft cand vine vorba despre soft skills! Comunicarea saraca nu face altceva decat sa consume timp pretios, pe care, in principiu, nimeni nu prea isi mai permite sa-l piarda. Uita-te la cei din jurul tau si la felul in care ei reusesc sa faca mesajele sa ajunga la tine. Apoi, analizeaza-te prin comparatie. Observa cand oamenii iti pun intrebari, desi le-ai explicat deja tot ceea ce era de explicat. Incearca sa intelegi tiparul situatiilor in care esti inteles gresit.

Pentru a-ti imbunatati abilitatile de comunicare, trebuie sa exersezi. Mult. Sa devii un bun comunicator presupune mult efort. Acest lucru nu se intampla peste noapte. Exerseaza si te vei convinge ca este o abilitate care te va ajuta sa inaintezi.

Intreg articolul din Inc.Com, aici.

(P)

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)

, , , ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.