Resurse si informatii utile

Foloseste urmatoarea strategie de prezentare pentru a deveni instantaneu mai persuasiv

sursa – Inc.com

Sa convingi oamenii sa vada lucrurile din perspectiva ta sau sa fie de acord cu modul tau de a gandi este foarte greu. Oamenii pot fi impotriva ta, de partea ta sau indecisi. Incearca urmatoarea strategie pentru a-ti mari sansele de a rupe barierele si a-i atrage de partea ta:

  • accentueaza intotdeauna Pozitivul, facand din aceasta un scop in sine
  • atentie la balanta „Retoric vs Narativ” (retoricul se refera la discursul conventional, pentru care cei mai multi dintre executivi sunt mai mult decat instruiti, discurs care se bazeaza pe statistici, situatii concrete, experiente, si care reprezinta baza prezentarilor). A nu se uita faptul ca cei carora te adresezi au propriul lor set de statistici si experiente, iar atunci cand tu incerci sa-i convingi de ceva, cumva acestia gasesc implicit contraargumente.
  • adauga strategiei de baza si emotie, si poveste – acestea vor spune despre tine, despre locul din care vii si incotro te indrepti, despre crezurile tale, ceea ce va permite ascultatorilor sa se conecteze cu usurinta cu tine; vei obtine si vei putea beneficia astfel de acea putere de convingere simpla, curata, adevarata; daca vei putea crea o poveste onesta, cinstita, sincera, cu suisuri si coborasuri, care sa prezinte toata stradania ta si potentialul businessului pe care il prezinti si reprezinti, vei avea o sansa mult mai mare de a castiga.

Nu in ultimul rand, retine ceea ce spunea Casey Stengel: „Secretul unui management de succes este sa tii acele 5 persoane care te urasc departe de ceilalti 4 care nu sunt hotarati.”

Intreg articolul din Inc.com, aici.

(P)

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)

, ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.