Resurse si informatii utile

3 Lectii importante de Leadership pe care le poti invata de la unele dintre cele mai ciudate alegeri

sursa - Inc.
sursa – Inc.

Cine a stat conectat si a urmarit rezultatele alegerilor prezidentiale din U.S.A., in mod cert a avut parte de o noapte de care isi vor aduce aminte mult timp. Toata lumea, probabil inclusiv Donald Trump insusi, si-a inceput seara gandindu-se ca Hillary va fi cea care va castiga alegerile. Hillary insasi a fost sigura ca va ajunge sa fie presedinte.

Si toata lumea s-a inselat.

De ce a castigat Donald Trump? Ce pot invata liderii inteligenti din aceste alegeri ciudate? Iata cateva raspunsuri posibile:

  • expertii nu stiu nimic – o intreaga armata de experti l-a sfatuit pe Trump sa nu faca ceea ce a facut el in campanie; probabil ca acum este foarte fericit ca nu i-a ascultat si a facut, simplu, ceea ce i-a spus instinctul sa faca
  • sa fii tu insuti este cea mai buna strategie – cu cei mai multi dintre politicienii profesionisti iti ramane senzatia ca fiecare cuvant este foarte bine ales, astfel incat sa proiecteze imaginea corecta, imagine care sa ajunga la votanti; acest lucru nu s-a intamplat si cu Donald Trump, pe care, in mod ironic, aceasta lipsa de grija in discursul politic l-a ajutat sa-si castige popularitatea, l-a ajutat sa para mai uman; iata, deci, o calitate care ar trebui cultivata pentru ca, desi a spune ceea ce crezi cu adevarat poate indeparta unii oameni de langa tine, te poate ajuta, in aceeasi masura, sa creezi legaturi puternice cu acei Clienti sau angajati asemeni tie
  •  organizarea institutionalizata, de sus in jos, este in mod oficial depasita – lectia de leadership care se poate invata din aceste alegeri este aceea ca, zilele in care tu, ca si lider, puteai sa impui si sa le spui oamenilor de ceea ce au ei nevoie, au apus; azi nu se mai manageriaza de sus

In lumea noastra moderna, invadata de social media si de comunicarea instant, in care fiecare isi exprima opiniile, a venit momentul in care, ca si manager, trebuie sa asculti ceea ce au de spus oamenii tai si, mai mult, sa le iei parerile in serios.

Altfel, s-ar putea sa te trezesti pe neasteptate ca oamenii pe care tu credeai ca ii conduci sa te fi lasat deja mult in urma lor.

Intreg articolul din Inc., aici.

(P)

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)

, , ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.