Resurse si informatii utile

9 Lucruri care ii determina pe angajatii buni sa plece

sursa – Entrepreneur

Este aproape incredibil cati manageri se plang de faptul ca le pleaca cei mai buni angajati ai lor. Cumva nemultumirea lor este de inteles, intrucat putine sunt lucrurile care sa fie atat de costisitoare si distructive precum un angajat bun care iti iese pe usa.

Managerii au tendinta de a da vina pentru aceste probleme pe absolut orice de sub soare si sa ignore esenta: oamenii, angajatii nu-si parasesc locul de munca, ci ii parasesc pe manageri.

Partea trista este ca aceste situatii pot fi evitate cu usurinta. Este necesara doar o noua perspectiva si putin mai mult efort din partea managerului.

Organizatiile, ca si structura a lor, cunosc importanta faptului de a avea angajati motivati, insa nu resusesc sa-i si traga la raspundere pe managerii care nu reusesc sa faca asta. Studii recente arata ca 70% din motivatia unui angajat este influentata de managerul lui. 70%!

Hai sa vedem care sunt considerate cele mai rele, deranjante, lucruri pe care le fac managerii si care ii determina pe cei mai buni angajati sa-si impacheteze lucrurile si sa plece:

  • isi incarca cei mai buni angajati cu sarcini si munca peste masura – astfel incat acestia ajung sa se simta ca si cum ar fi pedepsiti pentru performanta lor; mai mult, productivitatea acestora scade atat de mult, incat nu se mai intelege nimic din munca lor; daca ar dori sa le dea mai multe sarcini, atunci ar trebui sa-i si promoveze in aceeasi masura
  • nu le ofera celor mai buni angajati recunoasterea contributiilor lor si nu le rasplatesc rezultatele
  • nu reusesc sa dezvolte abilitatile oamenilor lor – managementul are cu siguranta un inceput, insa nu are si un sfarsit; atunci cand exista un angajat talentat, depinde numai de managerul lui sa i se gaseasca in permanenta domenii si arii in care acesta sa-si poata imbunatati setul de abilitati
  • pur si simplu nu le pasa de angajatii lor – mai mult de 50% dintre cei care isi parasesc locul de munca o fac din cauza relatiei pe care o au, sau nu o au, cu sefii lor; companiile dezvoltate se asigura ca managerii lor stiu sa tina echilibrul intre a fi profesional si a fi uman; acestia sunt sefii care sarbatoresc un succes personal al angajatilor lor, sau care empatizeaza atunci cand oamenii lor trec prin momente dificile, de cumpana, de durere
  • nu isi onoreaza obligatiile – a face promisiuni il situeaza pe manager in acea zona fragila care se afla intre a-si face angajatii fericiti sau a-i vedea iesind pe usa; a te tine de promisiune, in general, dovedeste ca esti un om de onoare si de incredere; la polul opus, daca tu, in calitate de manager, nu-ti indeplinesti promisiunile de ce ar face acest lucru angajatii tai?
  •  angajeaza si promoveaza persoane total nepotrivite – ceea ce poate constitui o adevarata insulta pentru cei mai buni; nu e de mirare ca acestia vor pleca, nu-i asa?
  • nu sunt de acord ca angajatii lor sa iasa din cutie si sa-si urmeze pasiunile, focusandu-si astfel parte din atentie catre alte activitati
  • nu incurajeaza si nu antreneaza creativitatea
  • nu isi provoaca oamenii din punct de vedere intelectual

In loc de concluzii: daca vrei ca cei mai buni oameni ai tai sa ramana langa tine, trebuie sa te gandesti cu atentie la felul in care ii tratezi. Daca ii vrei, trebuie sa ii faci sa-si doreasca sa munceasca pentru tine.

Intreg articolul din Entrepreneur, aici.

(P)

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)

, , ,

Related Posts

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.