Resurse si informatii utile

De ce oamenii inteligenti nu fac mai multe lucruri in acelasi timp

sursa – Entrepreneur

Da, este foarte tentant sa te dovedesti a fi multifunctional si sa incerci sa faci mai multe lucruri in acelasi timp. Pare ca ai castiga timp. Pare ca esti mai performant. Nimic mai fals. In fapt, acest lucru afecteaza foarte mult performanta, in sens negativ.

Exista si teoria conform careia exista oameni care ar avea acest dar special, de a face mai multe lucruri in acelasi timp, oameni care cred cu tarie acest lucru despre ei insisi si care au impresia ca astfel sunt mult mai productivi. Practica, insa, demonstreaza de fiecare data contrariul. Multitasking-ul reduce substantial eficienta si performanta, deci, nu, nu aceasta este calea spre performanta. Creierul tau nu va putea indeplini cu succes doua sarcini pe care le executi in acelasi timp.

Ultimele studii arata ca acelora care practica in mod frecvent acest „obicei” le scade in mod semnificativ atat coeficientul de inteligenta (IQ), cat si acela al inteligentei emotionale (EQ).

Asadar, daca sunteti adeptul acestui stil de munca si de viata, poate ar fi bine sa reconsiderati acest aspect. Pe calea spre performanta este nevoie de calitate a muncii, de concentrare, organizare si atentie la detalii.

Intreg articolul din Entrepreneur, aici.

(P)

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)

, , ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.