Angajatii zilelor noastre isi doresc mai mult de la job-ul lor decat un salariu si eventuale beneficii, isi doresc mai mult de la locul lor de munca. Acestia au nevoie ca liderii lor sa le fie aproape. Problema este ca foarte multi dintre cei ajunsi lideri opereaza in „sistem de supravietuire”, fara a impartasi suficient astfel incat sa-si protejeze domeniul. Fara lideri care sa sponsorizeze si sa antreneze angajatii care se dovedesc a avea un potential ridicat, acestia din urma incep sa ia in considerare o eventuala schimbare a locului de munca.
Liderii zilelor noastre trebuie sa stie atunci cand accepta acet rol ca lucrurile nu sunt asa de simple precum par. De aceea companiile trebuie sa investeasca in pregatirea si dezvoltarea lor in cadrul cursuri leadership. Liderii zilelor noastre trebuie sa fie conectati in permanenta cu absolut tot ceea ce se intampla in jurul lor, fie inauntrul, fie in afara organizatiei, pentru a-si putea crea o strategie de crestere si dezvoltare.
Generatia Millennials a venit cu o serie de noi cereri adresate companiilor la care sunt dispusi sa munceasca sau pe care chiar ei insisi le creeaza. Se cere transparenta. Se cere feedback. Se cere un altfel de incredere bazata mai repede pe claritate, pe consistenta, pe contact, decat pe ierarhii si autoritate. Se cere spatiu pentru dezvoltarea personala, pentru valoare, pentru talent, pe care ei sunt dispusi sa-l dedice organizatiei in care aleg sa activeze. Si atunci cand acest lucru nu se intampla, pleaca si trec mai departe.
A fi competitiv ca si lider intr-o lume a „muncii” bazata pe talente, care traieste intr-un ritm rapid si care solicita incredere inainte de toate, inseamna a te alinia la un set de valori, credinte si comportamente. Aceste valori trebuie sa faca parte si sa defineasca cultura companiei mai presus de cuvintele din manuale si cursuri sau rapoartele anuale. Fara ca aceste valori sa fie impartasite de catre lideri astfel incat toti sa le poate accepta si respecta, se nasc contradictii si conflicte, care creeaza un mediu de lucru impropriu performantei de orice fel. Hranirea acestor valori si mentinerea acestora pe calea corecta necesita vigilenta si constanta atentie la orice nivel de leadership. Acestea trebuie sa fie propagate in mod explicit, cu grija, in mod autentic, astfel incat sa poata evolua si sa devina din ce in ce mai puternice. Culturile puternice eficiente sustin inalta performanta atat prin diversitatea parerilor cat si prin abordarile, stilurile si atitudinile neconventionale, impletind puterea de grup cu autenticitatea individuala.
Este timpul pentru o schimbare a mentalitatii in ceea ce priveste leadership-ul si atunci: impartaseste cu ceilalti cine esti, fii mandru de cine esti, cauta oportunitatea in orice, fii constient de faptul ca diferentele te fac puternic, investeste in tine, fii stapanul propriei evolutii, aduna oameni in jurul tau, transforma-ti visurile in realitate, defineste-ti viitorul, imbogateste experientele tale si ale celorlalti si nu uita ca orice este posibil! Iar daca a face business este despre oameni inteligenti, intelepciunea este noul curent in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea acestuia.
Asadar, te intrebi, din postura de nou lider, in ce directie trebuie sa mergi? De unde si cu ce sa incepi? Intreaba-ti echipa! Daca le vei da siguranta si spatiu, libere de judecati, iti vor spune. Isi vor elibera gandurile si ti le vor impartasi daca vei fi suficient de curajos si vulnerabil sa-i asculti.
Intreg articolul din Entrepreneur, aici. Oferta Centype pentru luna in curs! Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant: Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale. (P)
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)