Resurse si informatii utile

Pe tine, ce tip de motivatie te caracterizeaza?

sursa - shutterstock
sursa – Shutterstock

Ce ii face pe oameni sa faca ceea ce fac? De ce unii oameni reusesc si altii nu? Raspunsul ar putea fi foarte simplu: motivatia. Am descoperit singuri, de la varste destul de fragede efectele ei. Pe masura ce inaintam, insa, in varsta, si trecem prin diferite stadii ale existentei noastre, intelegem mai multe despre motivatie, o descoperim la adevarata ei valoare.

Ce este motivatia? La modul cel mai general, motivatia este definita ca fiind forta ce ne face sa actionam. Ea este cea care ne impulsioneaza sa muncim mai mult si sa reusim. Ea este cea care ne influenteaza comportamentul si abilitatile de a ne indeplini telurile.

Exista mai multe feluri de motivatii. Fiecare dintre ele influenteaza comportamentul intr-un fel special. Nu exista un tip de motivatie care sa functioneze pentru toata lumea. Oamenii au personalitati diferite, prin urmare, vor avea si motivatii diferite.

Tipuri de motivatie:

  • stimulente, premii, bonusuri, promotii – in bani sau in alt fel
  • frica – implica, in general, consecinte, iar aici vorbim de cele negative, care pot motiva acolo unde stiumulentele nu reusesc sa o faca
  • realizarile – prin sentimentele de satisfactie pe care le pot oferi
  • cresterea, dezvoltarea – nevoia de a te autodepasi, de a-ti imbogati cunostintele, de a creste ca individ, toate reprezinta o adevarata motivatie interioara
  • puterea – poate lua forma dorintei de autonomie sau de preluare a controlului
  • socialul – nevoia de a fi acceptat de un anumit grup de oameni, dorinta de a contribui la schimbarile din jurul nostru, sunt semne ale motivatiei sociale.

De ce este important sa intelegem diversele tipuri de motivatie? Pentru a putea determina care dintre forme este cea mai eficienta in ceea ne priveste pe fiecare dintre noi, in dorinta noastra de a ne realiza scopurile.

Nu exista motivatii bune sau rele, pozitivul sau negativul din ele este determinat doar de felul in care le folosim.

Intreg articolul, aici.

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:

[vc_contacts phone=”+40749052052″ email=”contact@centype.ro”]

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.

| Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills) |

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.