Resurse si informatii utile

A dedica – verbul cheie pentru castigarea oricarei lupte

Sursa - Entrepreneur Image credit: Holly Holm | Facebook
Sursa – Entrepreneur Image credit: Holly Holm | Facebook

Da, orice campion poate fi invins. Sunt nenumarate exemple, mai ales in lumea sportului, de outsideri, carora nimeni nu le acorda nicio sansa reala in lupta impotriva unui mare campion. Si totusi, acestia au invins, socand o lume intreaga.

Aceasta poate reprezenta o lectie pentru orice antreprenor. Jucatorii mari sunt cei care cred in ei insisi, atunci cand nimeni nu o face. Ce nu inteleg marii campioni atunci cand pierd in fata outsiderilor, este ca acestia din urma au o mai mare motivatie decat doar aceea de a invinge. Fiecare performanta si realizare a lor este dedicata unui scop mult mai mare, mult mai inalt.

Iar cuvantul cheie care ar trebui sa ramana in memoria oricui este „a dedica”. Un exemplu este victoria lui Douglas in fata uriasului Mike Tyson. Douglas a dedicat meciul mamei sale, aflata pe patul de moarte. Si l-a castigat! A fost prima infrangere din cariera neinvinsului, pana atunci, Mike Tyson.

La fel, Holly Holm a reusit o victorie surprinzatoare in fata adversarei Ronda Rousey, neinvinsa pana in acel moment. Dupa victorie, tatal lui Holm a fost intrebat, in cadrul unui interviu, ce valori a sadit in copiii lui. Raspunsul a fost simplu: in primul rand speranta.

Voi, cei aflati in pozitii de lider, saditi speranta in randul oamenilor dumneavoastra, in randul echipei pe care o conduceti? Saditi in voi insiva si in oamenii vostri increderea, chiar daca ati gresit? Ce faceti atunci cand sunteti doborat la pamant? Va suparati sau incercati din nou, mai bine? Daca nu veti avea un scop mai mare decat acela de a invinge, niciodata nu veti castiga cu adevarat.

Ca lider, intrebati-va oamenii din echipa, cui vor dedica anul lor de munca? Intrebati-va pe voi insiva, cui dedicati anul de munca? Care este scopul acela, maret, aflat inlauntru vostru, acel unic lucru care va starneste pasiunea, va modeleaza convingerile si va pastreaza determinarea in fata piedicilor? Poate fi un membru al familiei, o cauza, o dorinta arzatoare de a schimba ceva sau a dovedi ceva cuiva anume.

Faceti acest exercitiu cu cei din echipa voastra! Intrebati-i cui isi dedica munca si de ce? Cheia perseverentei in lupta de a castiga este aceea de a sti si reaminti permanent de ce, pentru ce, se duce lupta. Cand exista un raspuns suficient de puternic la intrebarea „de ce?” va fi gasita si „calea” catre victorie.

Asadar, indiferent cine sunteti, nu uitati ca exista intotdeauna o lovitura ca sa va doborati concurenta, chiar daca sansele sunt total impotriva voastra, si aceasta pentru ca orice campion poate fi invins.

Intreg articolul din Entrepreneur (John Brubaker), aici.

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:

[vc_contacts phone=”+40749052052″ email=”contact@centype.ro”]

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.

| Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills) |

, ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.