Resurse si informatii utile

Cum sa-i spui sefului tau ca greseste

sursa - Success Magazine
sursa – Success Magazine

Primim des o intrebare la cursuri leadership: „Care este diferenta dintre leadership si management?”

Notiunile sunt doar aparent similare, in esenta leadership-ul fiind un adaos esential al managementului. Orice angajat cu functie de conducere, managerii de proiecte, team-leaderii, asta ca sa dam doar cateva exemple, trebuie sa constientizeze aceasta diferenta de nuanta.

Din pozitia de lider, este foarte important cum reactionezi la orice problema pe care ti-o sesizeaza sau incearca sa ti-o prezinte subordonatii tai, sau chiar la o alta idee sau parere a acestora, alta decat a ta. Felul  in care o faci influenteaza in mod direct starea de spirit si performanta angajatului tau.

La fel, in aceeasi masura, si din pozitia de angajat trebuie sa stii cum sa-i spui sefului tau ca greseste, sau ca ai o alta parere, poate chiar mai buna decat a lui. Teama obisnuita, aceea de a tacea in fata sefului, doar pentru ca este seful tau si ai putea sa-ti periclitezi pozitia, desi tu esti absolut sigur ca acesta greseste, trebuie depasita.

Cum sa-i spui sefului, lider-ului tau, ca greseste?

In primul rand trebuie sa fii absolut sigur ca ceea ce vrei sa spui este absolut corect. Nu intamplator am repetat cuvantul „absolut”. Ci, pentru ca este absolut necesar. Daca este un sef competent, te va asculta si nu va fi deranjat de faptul ca ii oferi un feedback care sa sustina performanta echipei sau proiectului. Punct. Un lucru esential pentru a fi un bun lider este sa inveti sa fii un mai bun „ascultator” decat „vorbitor”.

In al doilea rand, trebuie ca opinia ta, diferita de cea a sefului, sa fie prezentata cu respect si consideratie.

Asadar, daca ai ceva de spus, spune! Cu respect, calm, fiind absolut sigur de argumentele tale.

Intreg articolul scris de Gary Vee in Success Magazine, aici.

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:

[vc_contacts phone=”+40749052052″ email=”contact@centype.ro”]

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.

| Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills) |

, ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu