Resurse si informatii utile

Care sunt cei mai mari hoti din organizatia ta?

sursa - LinkedIn
sursa – LinkedIn

Unii angajati fura la propriu. Acestia, insa, sunt destul de rari si pot fi usor manageriati, in sensul ca ii dai afara direct, si o poti face cu tam-tam, in mod public.

Prin contrast, angajatii care iti fura timp si energie sunt mult mai multi, insa si cel mai greu de manageriat.

Hai sa incepem analiza cu cei ale caror performante sunt slabe, cu acei membrii ai echipei care se situeaza mereu in cei 10% de la coada. In mod normal, managerul ar trebui sa aloce foarte putin timp si energie cu acestia si sa se orienteze catre cei performanti, catre star-uri, catre cei 20% din frunte. De ce mai niciodata nu se intampla asa ci, dimpotriva, managerii se pierd in intalniri, discutii si analize a angajatilor neperformanti?!

Leadership-ul corect ar trebui sa te invete sa faci un pas inapoi si sa-i privesti pe cei neperformanti mai de la distanta. In acest fel, iti va fi mai usor sa gasesti solutii. Sa concediezi un angajat nu este un lucru usor si poate consuma mult timp si, si mai multi nervi. Totusi, acest lucru trebuie facut mai bine mai repede decat mai tarziu.

Cea mai importanta resursa a ta, ca si manager, ca si lider, o reprezinta timpul si atentia ta. Investeste-le in oamenii tai de top si in cei cu potential. Renunta la cei care iti consuma timp si energie. La cei neperformanti sau la cei de tipul acelora care genereaza in mod permanent conflicte. Cateodata acestia din urma sunt benefici, in sensul ca uneori echilibreaza balanta. Insa, in momentul in care tu, ca si manager, sesizezi ca se pierde timp pretios doar pentru a asculta la nesfarsit parerile si obiectiunile acestora, trebuie sa actionezi.

Atunci cand mai toate conflictele apar de la o singura persoana din echipa, e timpul sa-i spui acesteia „La revedere!”

A pastra in echipa oameni neperformanti sau permanent generatori de conflicte, nu inseamna ca esti un manager mai bun, mai echilibrat. Dimpotriva, te poti numi victima unui jaf.

Intreg articolul din LinkedIn, By Jack and Suzy Welch, aici.

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:

[vc_contacts phone=”+40749052052″ email=”contact@centype.ro”]

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.

| Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills) |

, , , , ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.