Resurse si informatii utile

Cateva strategii care te vor ajuta la urmatorul tau interviu pentru un job

sursa – Entrepreneur

Emotii, ganduri, intrebari care te invadeaza cu totul in momentul in care obtii sansa unui interviu pentru un nou job. In mod cert, cineva va fi angajat pe acel post pentru care ai aplicat. Oare vei fi tu? Oare vei fi mai bun decat toti ceilalti contracandidati?

Vrei sa-ti cresti sansele de a face cea mai buna impresie si de a castiga jobul pe care ti-l doresti? Daca intelegi ca orice interviu are trei parti foarte clare si daca vei intelege care sunt obiectivele fiecarei parti ale acestuia, s-ar putea sa ai satisfactia unei victorii.

Care sunt cele trei parti? Exact ca la compunere: introducere, cuprins si incheiere. Foarte important este sa stii ce trebuie sa retii legat de fiecare capitol in parte:

  • introducerea – daca ai mai trait aceasta experienta stii ca primele momente sunt stanjenitoare pentru ambele parti; cei mai multi dintre managerii insarcinati sa te intervieveze (bineinteles, nu vorbim aici  despre cei care apartin de resursele umane, si pentru care a intervieva candidati face parte din fisa postului), cei mai multi manageri, deci, nu se simt confortabil in aceasta postura, ba mai mult, de multe ori sunt mai nepregatiti decat tine si nu gasesc satisfactie in acest proces. Acestia trebuie sa se obisnuiasca cu tonul vocii, cu conduita, cu acentul, cu cadenta candidatului pe care il au in fata, in timp ce evalueaza masura in care candidatul ii inspira sau nu incredere. Interviul propriu-zis nu a inceput inca. Cele doua parti  sunt la momentul in care evalueaza, fiecare separat, masura in care sunt compatibili pentru a lucra impreuna. Discutia se poarta la modul general despre orice altceva decat despre subiectul „munca”, insa retine ca este momentul in care cel care te intervieveaza isi face prima opinie despre tine. Iar aceasta este decisiva. Psihologii au demonstrat faptul ca este foarte dificil sa schimbi aceasta prima impresie.
  • interviul propriu-zis – reprezentand aproximativ 80% din timpul efectiv al interviului, acesta este momentul in care se vorbeste despre interese, pasiune, dorinta, potrivire de cultura, abilitati tehnice, motivatie si daca exista sau nu semnale de alarma in trecutul candidatului, pentru a preveni eventuale surprize neplacute dupa angajarea acestuia. Incearca sa exersezi aceasta parte inainte. Altfel, poti aluneca foarte usor pe o panta gresita.
  • incheierea – si aceasta este o parte critica a interviului. Aceasta incepe atunci cand cel care te intervieveaza spune: „Ai vreo intrebare pentru mine?”. Este clar ca informatiile adunate de acesta sunt suficiente, ca parerea finala este formata deja. Intrebarile candidatilor sunt de obicei tactice, ceea ce reprezinta cea mai des intalnita greseala. Intrebarile trebuie sa fie strategice, care sa te aduca mai aproape de oferta de job. De exemplu, poti pune intrebari despre trasaturile de personalitate importante pentru angajator, despre potentialele provocari ale jobului oferit. Ultimul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a pleca de la interviu, este sa soliciti job-ul. Nu subestima importanta acestui pas, pentru ca poate fi ceea ce sa te diferentieze de alti candidati. Si ar fi bine sa o faci sincer, credibil si cu emotie. Altfel, va putea fi considerata o simpla politete.

Intreg articolul din Entrepreneur, aici.

(P)

Oferta Centype pentru luna in curs!

campanii-cursuri-vanzari-customer-care-leadership-soft-skills-centype

Pentru a comanda sau pentru a afla mai multe detalii despre orice oferta, serviciu sau produs Centype iti recomandam sa iei legatura cu un Consultant:
Telefon:+40749052052 sau @mail:contact@centype.ro

Centype pune la dispozitia colaboratorilor si partenerilor nostri o gama generoasa traininguri si unelte utile care ajuta la imbunatatirea performantei organizationale si individuale.
Cursuri Vanzari | Cursuri Customer care | Cursuri Leadership | Cursuri Abilitati Individuale (Soft Skills)

, , , ,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.